2013-02-17 14:10:45• hírek • Kocsis Zoltán

Tökéletes teljesítménnyel Pusztadaróc nyerte a II. Fodor István Emlékkupát

Remek hangulat, jó meccsek, finom zsíros kenyér és egy igazi bulis harmadik félidő -ez jellemezte a Pusztadarócon megrendezett II. Fodor István Emlékkupát. A teremfoci-bajnokságot a Vincze Sándor vezette házigazdák nyerték jelentős fölénnyel, és ugyanő vezette este a bulit, biztosítva a talpalávalót.

Szombaton Pusztadarócon immár második alkalommal rendezték meg a Fodor István Emlékkupát. Ez egyben azt a szomorú tényt mutatja, hogy kitűnő kollégánk, Fodor István immár két éve távozott az élők sorából, tragikusan fiatalon, 35 évesen. Öccse, Fodor Lajos és egykori kollégái, Romász János és Simon Levente, az ő emlékére hívta életre az emlékkupát, melynek célja többes. Egyrészt arról kíván gondoskodni, hogy Fodor István amúgy élő emléke ne fakuljon el; másrészt sportolási, szórakozási lehetőséget biztosít a tornán résztvevőknek, harmadrészt pedig a nevezési díjakból befolyt összeggel támogatják nagyszerű kollégánk két gyerekét, Lillát és Istvánt.

A tornára idén tizenkét csapatot hívtak meg a szervezők, elsősorban azon településeket, amelyeken Fodor István leggyakrabban megfordult terepútjai során. Idén is tiszteletüket tették jelenlétükkel a Református Papok csapata valamint az egykori kollégákból (Romász János, Fodor "Öcsi" Lajos (mindkettő Szatmár Magyar Hírlap), Deák Endre (Szarmári Friss Újság), Megyeri Tamás Róbert (Nagykároly.ro), Kocsis Zoltán (Szatmár.ro)) összeverbuválódott FC Sajtó együttese, amely Csajkos Márton, Babos István és Tatár Szabolcs személyében három „külsős" segítségét is igénybe vette.

Az így megerősített FC Sajtó nyitotta a tornát, ellenfele pedig nem más volt, mint a tavalyi győztes Mikola. A firkászok együttese remekül tartotta magát a 15 perces meccsen, két ziccerét azonban nem tudta gólra váltani és kapusának bravúrjai ellenére is végül 7-0-ra kikapott. Noha a második mérkőzésre már sikerült remek taktikát is megbeszélni a község „könyvtárában", ez csak a harmadik meccsre ért be: ekkor számtalan gólszerzési lehetőséget alakítottak ki az újságírók, csak kapufáig jutottak - főleg, mivel Babos pazar ollózása után a halmi kapus a pipából ütötte ki a labdát.

Ami a bajnokság érdemi részét illeti, Pusztadaróc már a csoportkörben kitűnt: egyetlen csapatként nyerte meg mindhárom meccsét. Remeklését az egyenes kieséses szakaszban is folytatta, ahol előbb Halminak, majd Mikolának is ötöt rúgva jutott a döntőbe. A másik ágon a Szatmári RMDSZ menetelt, amely a csoportban kikapott ugyan a házigazdáktól, ám a második helyen továbbjutva a negyeddöntőben a Kökényesdet, az elődöntőben 0-0-ás hosszabbítás után a Nagykárolyt búcsúztatva.

Jó sorozatuk a fináléban ért véget, ahol a Pusztadaróc esélyt sem hagyott nekik, 2-0-ra nyert és átvehette Mikolától a vendégserleget. A szervezők különböző különdíjakat is osztottak, így a legfiatalabb játékos Csajkos Márton (FC Sajtó), legidősebb játékos Salagean „Csinos” József (Nagykároly), a legjobb kapus Csajkos Szabolcs (Nagykároly), a legjobb játékos Őry Gyula (Pusztadaróc), a gólkirály pedig Mester Nándor (Pusztadaróc) lett. Fai-play díjat az FC Sajtónak ítélte oda a zsűri.

A díjátadót követően a csapattagok átvonultak az Ember Géza kúriába, ahol megkóstolhatták a pénteken feláldozott disznóból származó finomságokat. A remek bortól hamar megjött a társaság kedve, amihez Vincze Sándor is hozzájárult: a győztes csapat kapitánya, egyben a házigazda község alpolgármestere állt a szintetizátor mögé: egymást követték a Bikini és Edda slágerek, a csárdás és az örökzöldek. Hajnal felé sok esetben felmerült a kérdés: részegen ki visz majd haza?

 

A csoport:
Mikola - FC Sajtó 7-0
Halmi - Mezőpetri 1-2
Mikola - Halmi 1-1
FC Sajtó - Mezőpetri 0-8
Mikola - Mezőpetri 0-2
FC Sajtó - Halmi 0-3

A csoport végeredménye:
1. Mezőpetri 9 pont
2. Mikola 4p.
Halmi 4p.
4. FC Sajtó 0p.

B csoport:
Pusztadaróc - Szatmári RMDSZ 2-1
Erdőd - Túrterebes 2-0
Pusztadaróc - Erdőd 2-0
Szatmári RMDSZ - Túrterebes 3-0
Pusztadaróc - Túrterebes 1-0
Szatmári RMDSZ - Erdőd 2-2

A csoport végeredménye:
1. Pusztadaróc 9p.
2. Szatmári RMDSZ 4p.
Erdőd 4p.
4. Túrterebes 0p.

C csoport:
Lázári - Nagykároly 0-0
Kökényesd - Református Papok 1-2
Lázári - Kökényesd 0-1
Nagykároly - Református Papok 2-0
Lázári - Református Papok 1-2
Nagykároly - Kökényesd 0-1

A csoport végeredménye:
1. Református Papok 6p.
Kökényesd 6p.
3. Nagykároly 4p.
4. Lázári 1p.

Negyeddöntők:
Mezőpetri - Nagykároly 1-2
Szatmári RMDSZ - Kökényesd 4-1
Pusztadaróc - Halmi 5-0
Református Papok - Mikola 0-2

Elődöntők:
Nagykároly - Szatmári RMDSZ 0-0, hosszabbítás után 0-1
Pusztadaróc - Mikola 5-1
Harmadik helyért:
Nagykároly - Mikola 2-0
Döntő:
Pusztadaróc - Szatmári RMDSZ 2-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: